בעיות בהיריון שלישי לאחר לידות קיסריות

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

29/03/2012 | 12:57 | מאת: שיר

שלום רב! אני בת 32 וילדתי את 2 ילדיי בניתוחים קיסרים עקב אגן צר. בהיריון הראשון נכנסתי מהר מאוד להיריון אך בשני כבר לקח לי עשרה חודשים . ברצוני לדעת האם יש סיכונים במהלך ההיריון השלישי לאחר 2 לידות קיסריות ומה דעתך על קשירת חצוצרות במהלך הניתוח ?! (יש לציין שאחרי הלידה השנייה לא יכולתי להשתמש בגלולות והתקן הורדתי לאחר שנתיים כי זה גרם לרירית הרחם שלי לדמם) תודה!

08/04/2012 | 12:54 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, בכל ניתוח קיסרי חוזר הסיכון לסיבוכים עולה במקצת.ניתן לבצע קשירת חצוצרות בניתוח שלישי אם החלטת שאינך רוצה עוד ילדים ואולם ניתן להשתמש גם באמצעי מניעה אחרים כגון התקן תוך רחמי או אמצעי מניעה אחרים שאינם פרמננטיים במידה שאינך בטוחה אם תירצי או לא תירצי ילדים נוספים. בהצלחה, פרופסור אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים