לידה רגילה

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

13/09/2011 | 20:14 | מאת: רות

שלום רב לפני 10 חודשים ילדתי את ביתי הבכורה בניתוח קיסרי לפניי כחודש נקלטתי להריון ואני ממש בשליש הראשון הפער בין ההריון הראשון לעכשיו הוא 10 חודשים האם זה זמן מספיק טוב כדי ללדת לידה רגילה? תודה

14/09/2011 | 14:37 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

רוב המחקרים מצביעים על כך שפער של כ-9 חודשים בין לידה בניתוח קיסרי לבין ניסיון לידה הוא מספיק בכדי לאפשר ניסיון לידה רגילה, ואולם פער הזמנים אינו השיקול היחיד ומתווספים שיקולים נוספים רבים להחלטה כיצד להמליץ לך ללדת. שיקולים אלה כוללים את גילך, התכנון העתידי שלך לילודה, סיבוכים שאירעו בניתוח או בהריון הנוכחי ולכן עליך להיוועץ ברופא מומחה בהריון על מנת לתכנן לידה מוצלחת ובטוחה, המון הצלחה, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים