התלבטות לעניין קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

21/08/2011 | 09:33 | מאת: שני

שלום רב. אני בשבוע 32+3. הערכת משקל העוברית שלי על 2300 ק"ג ורוב הפרמטרים שלה גדולים בשבועיים. לציין כי אין סכרת ולכל אורך ההריון היא היתה תמיד יותר גדולה. את הבן הבכור שלי ילדתי במשקל 4 ק"ג. וואקום עקב האטת דופק ומצוקה מאחר והוא נתקע ביציאה. הרופא שבדק שקילה טען כי היא תגיע לסביבות 4 ק"ג גם כן. כמו כן היא נכון להיום עכוז. שאלתי - האם במקרה זה אני יכולה לבקש לעבור קייסרי. אני מעדיפה להתמודד עם ההחלמה של הניתוח ולא להכניס ילד נוסף למצוקה ומשיכה ע"י וואקום. תודה :)

24/08/2011 | 11:43 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, המקרה שלך מורכב ואת זקוקה ליעוץ פרטני . ראשית עליך להביא את פירוט הלידה הקודמת בכדי לבחון האם היה פרע לידת הכתפיים בלידה הקודמת. ביעוץ גם תידרשי ככל הנראה לעבור בדיקת העמסת סוכר של 100 גרם ויבדקו האם עברת פגיעה בתעלת הלידה בהריון הקודם וכן אם את סובלת מדליפת שתן במאמץ או מדליפת גזים או צואה ללא שליטה. כמו כן תיבדקי בדיקה גופנית ולאחר היעוץ תקבלי חוות דעת מלומדת לגבי דרך הלידה בלידה הבאה. בהצלחה פרופ? אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים