דימומים לאחר ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

04/09/2011 | 14:46 | מאת: נעמה

צהרים טובים פרופסור אוריאל, ברצוני לשאול אני עשיתי ניתוח קיסרי בתאריך 5.8 ועדיין יש לי דימומים לא חזקים אמנם אבל עדיין ישנם. רציתי לדעת אם זה תקין ואם ישנם כדורים להפסקת הדימום ?

04/09/2011 | 16:26 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, דימומים לא סדירים יכולים להימשך עד כשישה שבועות לאחר לידה בניתוח קיסרי אם כי אופייני כי רוב הדימום יהיה סמוך ללידה ובהדרגה ילך ןיתמעט. הדמם אופייני פעמים רבות בנשים מניקות סביב ההנקה ונובע מרפלקס של התכווצות הרחם הנובע מגירוי הפטמות המתבצע על ידי הילוד בעת ההנקה. אם הדמם חריג בכמותו או במישכו יש כמובן לפנות ליעוץ ובדיקה רפואית. מזל טוב ובריאות טובה, פרופ' אוריאל אלחלל

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים