הידבקויות בניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

15/08/2018 | 21:26 | מאת: טלי

אני אמורה לעבור ניתוח קיסרי בגלל תרומת ביצית בגיל 46 הריון ראשון. יש לי שתי שאלות- 1- איך אפשר למנוע הידבקויות לאחר הניתוח? 2- האם זה נכון שאם תופרים את החתך בחוט ולא שמים סיכות -אז זה משפר את ההחלמה של הצלקת מבחינה אסטטית?

15/08/2018 | 21:53 | מאת: פרופסור אוריאל אלחלל

שלום רב, מחקרים לא הוכיחו יתרון לחומר כזה או אחר למניעת התדבקויות לאחר ניתוח קיסרי. באשר לתפרים תת עוריים מול סיכות התוצאה ה אסטטית לטווה הארוך נמצאה דומה ברוב המחקרים. בהצלחה רבה, פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים