הפלה אחרי 2 קיסריים

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

12/10/2016 | 14:44 | מאת: שרון

שלום פרופסור, בת 37, בעברי 2 לידות בקיסרי. כעת הריון 3 נפל עצמונית בשבוע 12. עובר תאם שבוע 10. בשבוע 8 דמם משמעותי בעקבותיו הגעתי למיון, לעובר היה דופק, הדמם פסק כעבור מספר שעות בודדות. לא חזר שוב עד ההפלה שהתחילה טבעי והסתיימה בגרידה. לאורך כל ההריון הפרשות עם מעט דם חום. לאור מה שכתבתי, האם עליי לעבור בירור מסוים? בעבר עברתי בדיקת קרשיות והן היו תקינות. האם לחזור עליהן? צילום רחם? הדבקויות מניתוחים קודמים יכולים לגרום לדימום ולהפלה? דעתו של הרופא המטפל הוא שהיני חלק מהסטטיסטיקה אך אני דואגת ומצפה להריון תקין במהרה.. תודה

13/10/2016 | 08:55 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, הרופא שלך צודק ואין צורך לפי הספרות הרפואית העדכנית בברור לאחר הפלה אחת, אלא לנסות להרות שוב בתקווה שאכן ההריון יצלח. בהצלחה רבה , פרופסור אלחלל 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים