הריון וקיסרי חמישי- לקיחת סיכון?

דיון מתוך פורום  ניתוחים קיסריים

07/09/2016 | 15:44 | מאת: גלי

שלום. אני אחרי 4 קיסריים, כאשר באחרון שבהם היה לי שיליה נעוצה. עשיתי היסטרוסקופיה אבחנתית כי אני שוקלת הריון חמישי. חלל הרחם נמצא תקין אבל בתעלה נרשם: נישה רחבה עם הידבקויות בין דופן קידמית ואחורית בנישה. האם לפני כניסה להריון יש לטפל בזה ולעשות היסטרוסקופיה ניתוחית? האם אני לוקחת סיכון רציני בלהכנס להריון נוסף במצבי? תודה.

26/10/2016 | 07:18 | מאת: פרופ' אוריאל אלחלל

שלום רב, המצב שלך טומן בחובו סיכון גבוה מאד לשליה נעוצה פעם נוספת עם סיכון חיים לך ולעובר. גם אם הנישה תתוקן אין ודאות כי הדבר ימנע שליה נעוצה בהריון הבא. מאחר שמדובר בסיכון ממשי לבריאותך בהריון הבא ממליץ לך לפנות לרופא מומחה בהריון בסיכון עם התיק הרפואי שלך לקבלת חוות דעת מסודרת. פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

מנהלי פורום ניתוחים קיסריים