חוסר תחושה בשפה התחתונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

15/10/2016 | 11:56 | מאת: הילה

שלום רב, לפני מספר ימים קיבלתי מכה בשפה התחתונה, מאז התחושה בנקודה מסויימת בה השתנתה, והשפה קיבלה קצת עקמומיות מעצם חוסר התחושה במקום. רציתי לשאול ממה הדבר יכול לנבוע? האם מעצם קבלת המכה יכול להיות שנפגע שם עצב? האם זה יכול לעבור לבד והתחושה תחזור? האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לזרז את זה? זה מציק לי בעיקר מבחינה אסתטית.. תודה רבה מראש, הילה

16/10/2016 | 12:46 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום הלה פגיעה מכנית בעצב מסוג מעיכה, מתיחה או קריעה עלולים לגרום לפגיעה חלקית או מלאה בהולכה העצבית. פגיעה זו היא זמנית בדרך כלל (בעיקר כשאין קריעה מלאה של הסיב) וחולפת בתוך 3-6 חודשים. אם יש פגיעה מלאה בתחושה שאינה חולפת יש צורך בניתוח לחיבור הסיב הפגוע. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה