שלפוחית חוזר באותו מקום

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

02/09/2016 | 13:30 | מאת: ענבל

שלום, אני בת 30. לפני כשבוע וחצי הופיעה אצלי בפה בבת אחת שלפוחית בין הלחי לשפה התחתונה. זאת אומרת, קמתי בלי כלום בפה ובבת אחת במשך היום פתאום הרגשתי שיש לי בליטה בתוך הפה שמפריעה לי. לאחר כחצי שעה היא התפוצצה והפכה לפצע פתוח. לא כואב. בהתחלה הפצע היה נראה רע ועם הימים הוא נהיה פחות נראה אבל עדיין היה קיים, היום שוב הפך לשלפוחית בבת אחת. יש כאב קל מאוד, זה בעיקר מציק כי זה בקוטר של חצי סנטימטר ונורא בולט (כמו חצי כדור). מה זה יכול להיות? תודה מראש על התשובה. מה זה יכול להיות?

07/09/2016 | 11:12 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, זה אמנם לא נושא הקשור לפורום אולי אם השלפוחית עמוקה (בצבע אדום או כחלחל) ככל הנראה מדובר בציסטה שמקורה בבלוטת רוק קטנה (מוקוצלה). אם היא מאד שטחית (שקופה) ייתכן שמעידה על מחלה אחרת. זה בכל מקרה דורש בדיקה וביופסיה. עלייך לרופא פה ולסת סמוך למקום מגורייך. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה