מנשך לא תקין / מבנה לסתות לא תקין

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

26/08/2016 | 01:00 | מאת: חן

שלום, אני בת 25, סובלת מכאבי אוזניים חוזרים, כאבים שלמדתי כבר לחיות איתם (לצערי) והם מקשים עליי בעיקר בחורף. בנוסף, יש לי בעיה בדיבור, בעיה שניסיתי כמה פעמים לטפל בה באמצעות קלינאית תקשורת ללא הצלחה. לאחר כל טיפול עם קלינאית תקשורת הרגשתי שיש לי כאבים בלסתות כאילו לעסתי מסטיק ממש קשה במשך זמן רב. לפני כשנתיים הייתי אצל מומחה אא"ג בנוגע לכאבי האוזניים שיש לי. הוא אמר לי שהוא חושב שהכאבים נובעים ממנשך לא תקין/מכך שהלסתות שלי לא נסגרות כמו שצריך וכך יוצרות לחץ באזור האוזניים. הוא סבר שכתוצאה מכך גם קשה לי לדבר באופן תקין (אותיות שורקות בעיקר כשהלשון מחוץ לשיניים). הוא המליץ שאפגש עם רופא מומחה בתחום הלסתות אך אמר שבד"כ הטיפול נעשה ע"י ניתוח מאוד קשה שעשוי לשנות את מבנה הפנים. בשל החשש מהניתוח החלטתי שלא לפנות למומחה כלל. לאחרונה אני שמה לב שיש לי דחפים בלתי מוסברים לנשיכת הלחיים הפנימיות ותוהה האם יש קשר בין הדברים. כמו כן, הדיבור הלקוי שלי מפריע לי בעיקר לביטחון העצמי.. אשמח לדעת האם נשיכת הלחיים עשויה להיות קשורה? האם הדבר עשוי להחמיר? האם אכן אין פתרון אחר מלבד פתרון ניתוחי? במידה וארצה להיפגש עם מומחה (אני מבוטחת בכללית) - כיצד עלי להתחיל? האם יש צורך בהפניה ואיזה סוג של הפניה (לאיזה תחום מומחיות בדיוק?). תודה.

28/08/2016 | 23:04 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, כפי שאת מבינה מהכותרת, המצב שאת סובלת ממנו נקרא מנשך פתוח. כל הבעיות שתארת עשויות לנבוע מאותו ליקוי. התיקון הוא בדרך כלל אורתו-כירורגי משולב ובדרך כלל מורכב משלב אורתודונטי ושלב ניתוחי. חשוב לדעת שהניתוח מביא לשינוי חיובי במבנה הפנים ומתוכנן מראש להשגת מטרה זו. הטיפול כולו אורך בין שנה לשנתיים. על מנת לקבל ייעוץ עלייך לפנות למנתח פנים ולסת שעוסק באורתו-כירורגיה. במקרים חמורים הטיפול כולו ניתן ללא תשלום בכיסוי קופת החולים. בהצלחה רבה. דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה