התפתחות אסימטריה בלסת גם אחרי גיל 18 אפשרית?

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

04/04/2016 | 03:56 | מאת: דניאל

עד גיל 18 לדעתי הייתה לי לסת סימטרית ובגיל 18 הייתה לי בעיה בשן שגרמה לי ללעוס רק בצד שמאל ולהתרגל לכך עד היום, כעת אני בן 23 ושמתי לב שהצד השמאלי של הלסת שלי התרחב יותר ונעשה מרובע יותר מצד ימין וגם הסנטר כאילו נדחף לצד ימין מקו האמצע. כל זה לא היה קיים עד גיל 18. גם נראה לי שאפילו העצם של הלסת התרחבה יותר בצד שמאל ולא רק השריר המאסטר, האם זה יתכן? עצמות גדלות עד גיל 18, לא? אז איך יתכן שאפילו העצם הפכה אסימטרית? (ככה זה נראה לי, אני לא יודע אני לא רופא) האם המצב שתיארתי בשאלה הגיוני ויכול לקרות? והאם לעיסה מהיום על הצד המקופח יכולה לשפר את המצב או שאני בגיל שכבר אין דרך חזרה ואם לא אז איך כן אפשר לטפל בזה ולשפר את המצב? אודה לך מאוד על תשובה.

12/04/2016 | 06:07 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב, אכן, כפי שציינת, התפתחות יתר חד צדדית של הלסת לאחר גיל 18 היא תופעה מוכרת בשם היפרפלזיה קונדילרית. אחד ממרכזי הגדילה של הלסת הממוקם באיזור המפרק ממשיך לגדול מסיבה שהיא לא תמיד ברורה גם בתום הגדילה הנורמלית (שהיא בדרך כלל גיל 18 בבנים). התעה עלולה להמשך עד גיל 23-24 ואף מאוחר יותר, בהפסקות. הערכה נכונה של המצב כוללת מיפוי עצם, מעקב וטיפול כירורגי במרכז הגדילה על מנת למנוע החמרה. לאחר שאני משוכנע שהגדילה פסקה, אני מנתח את הלסת על מנת לשחזר את המבנה הסימטרי והתקין. בחלק מהמקרים יש צורך לשלב גם ניתוח של הלסת העליונה והסנטר וטיפול אורתודונטי מכין. בברכה דר אלון Dr-Allon.net

מנהל פורום אורתוגנטיה