הייתי אצל רופא פה ולסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

18/03/2015 | 21:12 | מאת: ירדן

ונאמר לי שיש לי: "קליקים בצד ימין בעיקר בתנועות לטרליות. רגישות במבחן העמסה מצד שמאל. בפתיחה מקסימלית מרגיש הגבלה. הלסת: בעת סגירה קפיצה של הדיסק חזרה למקום." אז זה מה שיש לי, הרופא המליץ לי על סד לילה בתחילה, וכדורי איבופרופן להורדת דלקת, במידה וזה לא יעזור, נעבור ל MRI ואם צריך נעשה שטיפת מפרק לסת. ועוד דבר ששכחתי להציג לדוקטור זה שבזמן מנוחה, הלסת חוזרת לאחור באופן טבעי (במקום שבו היא נתקעת, במידה ואני מנסה לפתוח את הפה לטווח המלא שלו, דבר שקורה לי הרבה פעמים, אני צריך להוציא הלסת קדימה לשחרור- בפיהוקים לדוגמא). האם המצב הזה שהלסת נמצאת במצב אחורי הוא למעשה תקין? האם יש דרך לקבע את הלסת למקום הקדמי שלה, מבלי שאני אצטרך לעשות את זה כל הזמן? בדרכי פיזיותרפיה, או בניתוח? כי הרופא לא הזכיר את עניין המיקום, הוא רק התייחס לכאבים עצמם והדלקת... תודה

19/03/2015 | 20:24 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום ירדן. עד לביצוע ארתרוסקופיה או MRI כל אבחנה של מצב המפרק שלך תהיה בגדר השערה בלבד. ככל הנראה מדובר בסוג מסוים של התקת דיסק עם רדוקציה בחלק מהמצבים וללא רדוקציה במצבים אחרים. להסבר מלא על התופעה אני מפנה אותך לאתר Dr-Allon.net בסעיף הפרעות תפקודיות. אני ממליץ לך לבצע MRI דינמי לפני כל התערבות, כולל שטיפת מפרק, ארתרוסקופיה או ניתוח. כמובן, שלפני הניתוח יש למצות את הטיפולים הלא ניתוחיים, כולל (אך לא רק) סד לילה ופיזיותרפיה. בברכה, דר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה