שאלה קטנה ...

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

19/10/2011 | 14:18 | מאת: רפי

עברתי השתלת עצם בלסת התחתונה צד ימין במקום של שן שנייה ושלישית מהסוף זה גם כלל רשת טיטניום. רק לחמרת שמתי לב שהרופא תפר לי גם בין ארבעת השיניים הצמודות שלא קשורות לטיפול , בין החרצי השיניים לכניכיים , ובין החריצים אני רואה את עור הכניכיים שניכנס לחריצי השיניים. מה הסיבה לכך ?

04/11/2011 | 17:00 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רפי, הסיבה לכך שהרופא האריך את החתך אל השיניים שמעבר לאיזור ההשתלה, היא לצורך שחרור הרקמה המאפשר את מתיחתה וכיסוי נפח העצם הנוסף ורשת הטיטניום. בתום הניתוח החניכיים באיזור נתפרים בחזרה למקומם ומקובעים בפפילות - אותם משולשי רקמת חניכיים שממוקמים במרווחים שבין צווארי השיניים. בדרך כלל הריפוי באיזור מהיר מאד, ובתוך כשבוע החניכיים נראים במצב תקין לחלוטין, כמו שהיו לפני הניתוח.

מנהל פורום אורתוגנטיה