קלאס 3 סקלטלי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

27/07/2011 | 14:51 | מאת: חן

ד.נ אני נמצאת לאחר טיפול אורתודנטי, הסגר תקין , אך ישנו קלאס 3 סקלטלי . הבליטה בסנטר מאוד מפריעה לי והייתי רוצה לעבור את הניתוח (שיוף הסנטר) האם ניתוח זה הוא מסוכן ?!? מבוצע בהרדמה כללית??? ובערך כמה זמן לוקח להשתקם ולחזור לפעילות לאחר ניתוח כזה?? תודה מראש, חן

29/07/2011 | 00:39 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום חן, כאשר חוסר ההתאמה בין הלסתות הוא על רקע מבנה העצמות הבסיסי (כמו במקרה שאת מתארת שבו הלסת התחתונה גדולה ובולטת ביחס לעליונה), הטיפול בדרך כלל צריך להיות מכוון לשיפור עמדת הלסת או הלסתות. במקרים קלים וגבוליים, ניתן לטשטש את הליקוי על ידי טיפול אורתודונטי (יישור שיניים) בלבד. במקרים שבהם אחרי הטיפול האורתודונטי התוצאה האסתטית אינה מספקת, יש להעריך את מצב הסגר ועמדת הלסתות מחדש. סנטר בולט הוא לעתים רק ?קצה הקרחון? כשהבעיה האמיתית טמונה בכך שהלסת התחתונה כולה גדולה מדי ביחס ללסת העליונה, ורק תיקון כירורגי של אחת הלסתות או שתיהן ייתן מענה הולם לבעיה האסתטית. במקרים מסויימים תיקון הסנטר בלבד איננו מספיק ויש לבצע טיפול אורתודונטי - כירורגי משולב. ההחלטה על המשך הטיפול צריכה להיות מבוססת על בדיקה של מבנה הפנים, צילום רנטגן ומטבעי לימוד עדכניים של הלסתות, כפי שאת ודאי מכירה מהטיפול האורתודונטי שעברת. לשאלתך : תיקון כירורגי של עמדת הסנטר הוא רק לעתים נדירות ?שיוף? ובדרך כלל יותר העתקה של הסנטר לעמדה שונה. הניתוח מבוצע בהרדמה כללית, איננו מסוכן וניתן לחזור לפעילות מלאה כיומיים לאחריו. הסיבוכים האפשריים הם נפיחות חיצונית, וירידה ממושכת בתחושה על פני העור באיזור הסנטר והשפה התחתונה.

מנהל פורום אורתוגנטיה