טיפול שיניים כשהtmj נעול

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

23/09/2020 | 04:20 | מאת: יסכה

אני 14 שנים לאחר טיפול כימותרפי והקרנות לראש צוואר. בעקבות הטיפול הTmj נסגר ויש לי פתיחת פה קטנה, דבר שמקשה על טיפול שיניים. מאחר וגם אין לי בלוטות רוק המצב לא פשוט. עברתי ניתוח של פתיחה מאולצת אך זה לא עזר ובינתיים אני חייבת לעבור טיפול שיניים דחוף. האם תוכלו לעזור לי?

יסכה שלום, הגבלה בפתיחת פה לאחר קרינה, בעיקר זמן ממושך לאחר קרינה היא לצערי קשה לפתור אם בכלל אפשרי. ייתכן והרקמות סביב למפרק עברו הצתלקות וזה הבסיס להגבלה. יש סיכוי גם שהעצמות של הלסת והגלגות התחברו, דבר שנקרא אנקילוזה. אתזה יהיה אפשר לראות להדמייה סיטי ללא חומר ניגוד .אפשר לקבוע תור אליי למרפאה בבילינסון, עדיף להגיע כבר עם הסיטי במידה ואפשר. אם לא ניתן לעשות לפני הבדיקה, אוכל להפנות אותך לאחר הבדיקה.

מנהל פורום אורתוגנטיה