בקשר לניתוח אורתוגנטיה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

27/05/2020 | 22:43 | מאת: שיר

היי ערב טוב דר לפני חמש שנים עברתי יישור שיניים בסיום הטיפול האורתודנטי עדיין לא היה סגר בלסתות. לפני כשנה בערך הייתי בבית חולים בייעוץ ואמרו לי שאני צריכה לבצע ניתוח בשתי הלסתות בעקבות לסת תחתונה שקועה ולסת עליונה צרה.וללא סגר בין הלסתות, אני נורא רוצה לעשות את הניתוח אך חוששת מההחלמה הקשה. ראיתי שד׳ר דרור אלון מבצע את הניתוח ומציין שלאחר הניתוח ההחלמה היא שבועיים שאתם מציעים החלמה של חודשיים ובנוסף פה נעול, אשמח לדעת מה ההבדל בין השיטות ניתוח תודה

שיר שלום, תודה על פנייתך. אין הגדרה ברורה מה זה "החלמה אחרי ניתוח". עד שהנפיחות יורדת? הפסקת כאבים? אבל אם נגדיר החלמה כתקופה עד שרוב האנשים יכולים לחזור לעבודה - פחות או יותר 3 שבועות. (אני לא זוכר שאמרתי חודשיים) . ניתוח אורתוכירורגי הוא ניתוח עם חלמה לא פשוטה, נפיחות, שינויים בתחושה בפנים, שינוי במראה של הפנים ובסגירת השיניים, ויחד עם זה קושי באכילה ושתיה. יש לי גם מטופלים שחזרו לשגרה אחרי שבועיים אבל זה לא הכלל. לגבי נעילה של הלסתות, זאת לא השיטת המועדפת שלי אבל יש מצבים נדירים שזה מומלץ או אפילו חייב אחרי ניתוח אורתוכירורגי. כעיקרון, אין הבדל בין שיטופת הניתוח. בברכה, ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה