הסבר על בדיקת mri עשיתי

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

10/01/2020 | 11:14 | מאת: דנה

שלום דר, אשמח שתסביר לי מה רשום לי בפענוח שקיבלתי הסתכלות על הלסת התחתונה מימין, ברצפי T1 נראה אזור של אות נמוך בלשד העצם באזור הלסת האחורית מימין, אפיקלית לשן 47 )סדרה 25 תמונה 6, סדרה 6 תמונה 53(, במיקום זה נראית גם האדרה תוך לשדית )סדרה 30 תמונה 58 (. קיימים ארטיפקטים פאראמגנטים באספקט הבוקלי )18-1( כנראה בתר-ניתוחי. ישנה האדרה מעט מודגשת של תעלת העצב האינפרה אלבאולרי הימני דיסטלית ל-47 ועד המנדיבולר פורמן )סדרה 30 תמונות 48-58 , סדרה 35 תמונות 37-43(, ממצאים לא ספציפיים, תדרש קורלציה קלינית ודנטלית האם קשור בהתערבות הכירורגית? האם מחלה פריודונטלית? כמו כן לא ניתן לקבוע מה הסיבה לגירוי העצב )מכני/דלקתי/זיהומי?(

שלום, יש לך כבר פיענוח של הMRI. מה שחסר זה ליחס את הממצאים למצב הקליני שלך, כדי שמשמעותם של הממצאים יהיו ברורים. לשם כך, צריך לפנות לרופא שהפנה אותך לדביקה זו. ד"ר גילמן

מנהל פורום אורתוגנטיה