חוסר תחושה בשפה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

06/08/2019 | 14:43 | מאת: נועה

הבנתי שקיים סיכון לפגיעה בעצב כשמנתחים לסת תחתונה, רציתי לדעת מה הסיכוי שזה יקרה? והאם יש אפשרות לתקן במידה ונפגע? שאלה נוספת, מעוניינת גם בניתוח אף, יש עדיפות אם לפני או אחרי ניתוח הלסת? (במקרה שלי, תחתונה) תודה רבה!

שלום נועה, ראשית, במידה ונדרש ניתוח ללסת העליונה, עדיף לעשות לאחר את הניתוח אף לאחר ניתוח אורתוכירורגי ולא לפני. לגבי הפרעה בתחושה, זה תלוי באיזה ניתוח נדרש. ראשית זה רלבנטי רק ללסת התחתונה, והסיפרות מראה שכיחות של 9% עם הפרעה בתחושה שנה לאחר הניתוח, אבל מייד לאחר הניתוח האחוזים יותר גבוהים. בממידה ונדרש להזיז את הלסת התחתונה אחורה, יש אפשרות לניתוח אחר עם כמעט 0% סיכוי לפגיעה בתחושה אבל נדרשת סגירת לסתות למשך חודשיים לאחר הניתוח. אני מקווה שזה עוזר קצת, בהצלחה!

מנהל פורום אורתוגנטיה