לסת תחתונה נסוגה ולסת עליונה

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

22/04/2019 | 02:45 | מאת: אליעד

שלום, אני בן 29 בעקבות מבנה נסוג של החלק התחתון של הפנים עברתי בעבר ניתוח שתל לסנטר שעזר לי בסנטר אך החיוך שלי ומבנה הלסת נשאר עדיין נסוג. זה אומר שבעת החיוך השיניים העליונות מסתירות את התחתונות ורואים רק אותן, הסוגר שלי מרגיש לא בנוח כך שבעת חשיפת השיניים העליונות הן נוגעות בשפתיים ואינן נוגעות בתחתונות. אני נמנע פעמים רבות מלחייך מחוסר נוחות. מילדות היו לי בעיות דיבור באותיות צ ס ש שנעזרתי בקלינאית תקשורת לצורך תיקון הדיבור, כיום עדיין נותר לי מעט בעיה עם האות ש אותה לא הצלחתי לתקן. כמו כן עברתי יישור שיניים לפני כעשור. רציתי לדעת האם ניתן לתת מענה למקרה שלי ומהו? והאם רק ניתוח יכול לעזור? המטרה שלי היא בעיקרה אסתטית, להיות עם סוגר רגיל ולהרגיש בנוח בעת חיוך כמו שיש לאנשים עם המבנה התקין. בנוסף בעניין מעט אחר בנוגע ללסת העליונה, קראתי קצת על ניתוח הרחבת לסת, רציתי לדעת האם הוא נועד גם לשיפור חיוך צר? (כלומר יכול לחשוף עוד 2 שיניים צדדיות שכעת מוסתרות בגלל שהלסת צרה, 8 שיניים במקום 6) או שנועד רק לצרכים רפואיים? תודה וחג שמח

היי אליעד, קרוב לוודאי, ניתן לעזור למקרה שלך, וקרוב לוודאי צריך ניתוח כדי להביא את הלסת התחתונה קדימה ואת הלסת העליונה כלפי מעלה. לאחר בדיקה, אפשר לדבר על יותר פרטים, כמו הצורך בהרחבת לסת עליונה, אורתודונטיה מכינה לניתוח ועוד.

05/05/2019 | 17:46 | מאת: אליעד

כיצד ניתן לבצע את הבדיקה? תודה

מנהל פורום אורתוגנטיה