שריר המלעס, בלוטות רוק והלסת

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

09/02/2019 | 18:49 | מאת: נאור

דוקטור אינני זוכר אם מזה שנים רבות אני לועס על צד אחד יותר מאשר על הצד השני אבל הבנתי שיש גם לזה חשיבות משמעותית. מעבר לזה שאני צריך לעבור שיקום פה שהוא כולל תיקון המנשך והסגר או על ידי יישור אורטודנטי או על ידי כתרים (שעל זה אני מחפש נחרצות תשובה לדעת אם על ידי כתרים אפשר לסדר את המנשך ואת הסגר) ושתי שתלים צמודים בלסת תחתונה צד שמאל (שיניים טוחנות) בכל אופן האבחנה שקיימת לה כנראה מילדות עוד היא שצד ימין באיזור קצה הלסת התחתונה האיזור נראה "נפוח" "בולט" (תלוי איך מגדירים את זה) ובכך מתקבל מראה א-סימטרי בין שתי קצוות הלסתות. אני מפרט את כל זה כי הוצע לי להתחיל את השיקום, אבל ממיטב הבנתי במידה וקיימת בעיה מולדת או נרכשת לעצם הלסת אז עדיף וחשוב לטפל בבעיה הזאת לפני השיקום. הבעיה היא שאינני יודע למי לפנות קודם כדי לשלול או לאמת את הסיבה לאי-סימטריות והשאלה היא האם ניתן לתקן זאת גם עם מדובר בבעיה כלשהי ברקמות או בבלוטות הרוק או בשרירי הלעיסה ? ויותר מסובך מזה - האם אוכל לדעת על איזה צד להסתמך כ-הצד הנכון והתקין שהצד המקביל שלו אמור להיות שווה לו ? אשמח לתשובות, ייעוץ והכוונה. תודה ושבוע טוב ! דרך אגב גילי 29 ואני רוצה לפתור את כל הסוגיות הנ"ל

10/02/2019 | 00:08 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום רב אסימטריה של הלסת נובעת ברוב המקרים מגדילת יתר של אחד ממפרקי הלסת. מיעוט המקרים נןבע מחבלה או תת גדילה של המפרק בצד ה״קטן״ יותר. ישנם גם מקרים נדירים יחסית של סינדרומים. חשוב לאבחן את הגורם כדי להגדיר את הצד התקין כבסיס להשואה וכדי לטפל נכונה בצד הבעייתי. לפעמים, תיקון הסגר ומבנה הפנים חייב להיות משולב בשיקום הפה ו/או בטיפול אורתודונטי. לאחר הגדרת היעדים האסתטיים בתיקון מבנה הפנים והלסת VTO, יגדיר המנתח את ההכנה האורתודונטית-שיקומית הדרושה לצורך ביצועה בידי רופא השיניים המשקם והאורתודונט. רק לאחר ההכנה בשלב הכתרים הזמניים יבוצע הניתוח האורתוגנטי. המפתח להצלחה במקרים אלה הוא שיתוף פעולה טוב בין הרופאים המטפלים. וגם נסיון. ד״ר אלון

10/02/2019 | 13:56 | מאת: נאור

תודה רבה לך אבל זה במידה ומדובר בבעיה בלסת או שגם אם מדובר בבעיה עם הרקמות או השרירים ? בכל אופן אצל מי אני מאבחן במה מדובר ?

מנהל פורום אורתוגנטיה