ניתוח אורתוגנטי: כמה שאלות :)

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

14/10/2018 | 08:54 | מאת: דני

שלום. רקע: מבנה פנים מסוג 3. היה Underbite בילדות. באמצעות טיפול בעזרת גומיות, המצב הוחזר למצב תקין, אך לאורך השנים התוצאה לא נשמרה במלואה. מעוניין לבצע ניתוח אורתוגנטי לצורך תיקון מבנה הפנים (כאמור, סוג 3) בעבר כתבת כי הנחיות משרד הבריאות עודכנו ב-2017. להלן כמה שאלות: 1. ע"פ ההנחיות החדשות, האם אוכל קבל סיוע במימון ניתוח כזה? 2. לאור המצב כפי שתיארתי, איך כדאי להתחיל "להריץ" את התהליך? בהתחשב בנסיבות, האם כדאי להתחיל את התהליך על ידי קביעת תור לכירורג פה ולסת במרפאה המצויה בבית חולים ציבורי ולקבל הנחיות? או שכדאי לדלג ולפנות לפרטי? אם אחליט לבצע זאת דרך בית חולים ציבורי, האם אוכל לבחור את המנתח? תודה!

15/10/2018 | 04:25 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום דני ישנם קריטריונים לקבלת כיסוי קופת חולים לניתוח אורתוגנטי, ברוב בתי החולים הציבוריים קיימות מחלקות פה ולסת וניתן לעבור בהם את הניתוח. אולם, מאחר שמדובר בניתוח מורכב הדורש מיומנות בתכנון ובביצוע חשוב לברר מראש מי יהיה המנתח. מאחר שהמחלקות הציבוריות משמשות גם כמרכזי לימוד והתמחות, יש להניח שהניתוח בחלקו יבוצע בידי רופאים מתמחים תחת השגחתו של רופא בכיר. ד״ר אלון

15/10/2018 | 11:16 | מאת: דני

תודה על המענה. נראה כי ישנם מעט מאד רופאים המבצעים באופן פרטי ניתוחים אורתוגנטיים, באופן כה חריג, כך שניתן לספור אותם עד יד אחת. מדוע לדעתך זה הוא המצב?

מנהל פורום אורתוגנטיה