תופעת לוואי של ניתוח לסתות משולב סנטר

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

11/07/2018 | 12:14 | מאת: שירי

דר שלום! רציתי לשאול האם ניתוח שתי לסתות משולב סנטר יכול לגרום לעיוות בדיבור לאחר הניתוח?

11/07/2018 | 14:17 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום שירי בדרך כלל לאחר תקופת הסתגלות קצרה חח דווקא שיפור משמעותי באיכות הדיבור ובעיקר בעיצורים הדורשים סגירה טובה של השיניים והשפתיים. למרות האמור, לצערי במקרים שנכשלו והגיעו לחוות דעת שניה, יצא לי לראות גם מצבים של פגיעה בדיבור עקב עמדה לא נכונה של הלסתות או פגיעות עצביות תחושתיות משמעותיות (מעבר לירידה בתחושה הזמנית והחלקית שהיא תופעה מקובלת וידועה). ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה