לסת עליונה ללא עצם בכלל, תותבת שלמה או פתרון אחר?

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

13/08/2011 | 05:55 | מאת: ישראלה

שלום, אני בת 66 מצב הלסת העליונה רע מאוד,ולפי ברור עם הרופא שיניים יש בעיה להשתיל עצם ושיניים כי אין ליעצם בכלל. נכון להיום יש לי תותבת שלמה מדובר בעיקר בלסת העליונה ,תחתונה יש שתלים ושיניים, התותבת לא יציבה , מתנדנדת בפה, ואינני יכולה להמשיך לתפקד. אני מבקשת עצה דחופה מה לעשות, אני כבר מיואשת מהמצב.למי אני צריכה לפנות? ומה לעשות? תודה מראש.

19/08/2011 | 03:44 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום ישראלה. הפתרון לבעיה קיצונית של אבדן עצם בלסת העליונה בעקבות שימוש בתותבת שלמה, ובמיוחד כנגד שיניים טבעיות או שתלים בלסת התחתונה, הוא בדרך כלל כירורגי. על ידי שיפור היחסים הבין-לסתיים בשלושת המימדים, בשילוב עם השתלת עצם ניתן להגיע לתוצאות אסתטיות ותפקודיות מעולות הן מבחינת השיקום הדנטלי, והן מבחינת מראה הפנים. את מוזמנת להגיע לפגישת התייעצות כירורגית-שיקומית משולבת במחלקת פה ולסת. סביר להניח שתתבקשי להצטייד בסריקת CT של הלסתות. בהצלחה

מנהל פורום אורתוגנטיה