דאגות בנוגע להשלכות ניתוח לסת עליונה על הפנים

דיון מתוך פורום  אורתוגנטיה

01/01/2017 | 07:48 | מאת: עמית

שלום, שמי עמית ואני בת 26 ואני אמורה לעשות ניתוח בתחילת חודש פברואר על מנת להביא את הלסת העליונה 5-6 ממ קדימה יותר. הדבר שהכי מדאיג אותי כרגע זה שהניתוח ישנה לי את האף ואת השפה העליונה, אני יודעת שהאף יטה יותר למעלה וזה בסדר אבל מה שמלחיץ אותי זה שבסיס האף יתרחב עוד יותר כי האף שלי מלכתחילה די רחב אז אני לא רוצה שזה יקרה. חקרתי על הנושא וראיתי שיש איזשהו. תפר שעושים בבסיס האף במהלך הניתוח כדי למנוע התרחבות של האף (alar cinch) , ורציתי לדעת אם הוא באמת יעיל? ואם כל הרופאים שמנתחים יודעים ועושים אותו? בנוסף רציתי לדעת אם הזזת הלסת העליונה קדימה משנה את השפה העליונה? ואם כן האם יש דרך למנוע זאת? כי יש לי שפתיים יפות ואני לא רוצה שהשפה העליונה תהיה דקה יותר כתוצאה מהניתוח. אני ממש מודאגת המשלכות הניתוח על מראה האף והשפתיים שלי אז אני מאוד הודה לך אם תוכל לענות לי על השאלות ולהשקיט את דאגותיי...

13/01/2017 | 09:20 | מאת: ד"ר דרור מ. אלון

שלום עמית, החשש שלך הוא בהחלט במקומו. ניתוח אורתוגנטי ובמיוחד של הלסת העליונה מתוכנן וגורם לשינויים רבים ודרמטיים במבנה הפנים. כמו בכל תחום בכירורגיה אסתטית, אם המנתח מנוסה ובעל תפיסה אסתטית מפותחת, התוצאות הן בהתאם. השגת השיפור התפקודי בסגר השיניים, בלעיסה ובנשימה בד בבד עם שיפור אסתטי ניכר וכל זאת תוך שמירה על מה שטוב ויפה במבנה הפנים היא משימה מורכבת לעתים הדורשת תכנון מדויק ושליטה במגוון טכניקות כירורגיות, של ריינופלסטיקה (ניתוחי אף), פריודונטיה (ניתוחי חניכיים) וכירורגיה פלסטית. מאחר שזהו ניתוח גדול ומשמעותי בחיי אדם, כדאי לבצעו רק בידי רופא שאת סומכת עליו לחלוטין, כדי למנוע עגמת נפש גדולה בעתיד, אם התוצאה אינה מושלמת. מאחל לך הצלחה רבה, ד״ר אלון

מנהל פורום אורתוגנטיה