פולינוירופתיה אקסונלית -גורמים , השלכות, תוצאות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/08/2011 | 20:57 | מאת: גל

יש לי נימול באצבעות הרגליים , הן מכופפות רוב הזמן באופן לא רצוני וזה מפריע מאוד בהליכה . גילו שיש לי פולינוירופתיה אקסונלית קשה (הוכח כתוצאה מ-2 בדיקות EMG ) . נאלצתי לחזור על ה-EMG כי בדקו אותי שני נוירולוגים ולא מצאו שיש לי בעייה נוירולוגית לפי הבדיקה הידנית . הנוירולוג האחרון חשב שאולי הבדיקה הראשונה היתה טעות כי יש בעיית הולכה בגלל בצקת ושלח אותי גם לבדיקת דופלר שנמצא בעיקרון תקין למעט חלק קטן מהוורידים השטחיים . בבדיקת EMG האחרונה גם עשו לי בדיקת מחט וכך נכתב : "הודגמו סימני ראינרבציה בכל השרירים שנבדקו , תמונה זו מתאימה לשינויים משניים לפולינוירופתיה ". הרופא האחרון אמר שהתמונה של ה-EMG האחרון יותר מסתדר לו עם כאבי גב ...מאשר כאבי רגלים שאני מדווחת עליהם . ושאל אם יש לי כאבי גב תחתון . באותו רגע אמרתי שלא ... אבל אכן יש גם כאבי גב אלא שמשום מה התעלמתי מהם בגלל הבעייה באצבעות הרגליים ...בגלל שאמרתי לרופא הנוירולוג שאין לי כאבי גב , אז שלח אותי לעשות ניקור מותני כדי לברר את מקור הבעייה , כי אמר שאני יחסית צעירה - גיל 54. האם כדאי לעשות את הניקור המותני רק כדי לחפש את מקור הבעייה? האם זה לא מסוכן יותר לעשות את הבדיקה הזאת מאשר לשער מה הסיבה , אם הייתי אומרת לרופא שאכן יש לי כאבי גב תחתון , מה היתה המסקנה שלו ? . מה יכול להיות הגורם לפולינוירופתיה כזו , האם זה יכול להיות תוצאה של החמרה במצב אחרי תאונה . או שזה מחלה שאינה קשורה בתאונה ? מה צפוי לי אם לא אטפל בזה . השאלה גם אם יש בכלל טיפול לזה גם אם אעשה ניקור מותני ואדע מה הסיבה ? תודה מראש

04/08/2011 | 15:19 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום גל, כדאי לשאל את כל השאלות האלו את הנוירולוג המטפל שבדק אותך וראה תוצאות בדיקות עזר.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים