בדיקת emg בברך לאחר נפילה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

29/10/2016 | 15:41 | מאת: פז רונן

בעקבות כאבים בברך עקב תאונת עבודה הופניתי ע"י אורטופד לבדיקתemg מהי בדיקת emg . מהי בדיקה זו? איך מתבצעת?האם יש סיכונים הכרוכים בבדיקה זו?

למר פז שלום רב, בדיקת EMG כוללת שתי בדיקות: 1. בדיקת הולכת עצבים --גרוי חשמלי קל מעל עצב, ורישום תגובה מעל המשך העצב או שריר. מספר גרויים במספר מקומות, למספר עצבים: אי נוחות. סכנה אין. 2. בדיקת שריר - החדרת מחט דקיקה למספר שרירים (אחד אחד) ורישום האותות החשמליים מן השריר במנוחה ובעת הפעלתו. דקירה היא דקירה, אך בידיים קלות מטרידה יותר מאשר כואבת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים