בדיקה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/09/2016 | 15:49 | מאת: גל

אם אני חולה סכרת ונוטל כדורים וצריך לעבור סיטי אם יוד האם זה לא מסוכן בשבילי

לגל שלום, סכנות מיוחדות לחולי סכרת המקבלים חומר ניגוד: 1. אם יש אי ספיקה כלייתית -- סכנה שתוחמר. פותרים על ידי "הכנה כלייתית" 2. אם לוקחים metformin סכנה עם יש החמרה של אי ספיקה כלייתית. ממליצים להפסיק metformin למשך 48 שעות אחרי הבדיקה, כאשר מוודאים שאין אי ספיקה כלייתית. כל זאת מחייב התייעצות, תאום והכנה עם רופאך המטפל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים