תוצאות בדיקה פתולוגית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/07/2016 | 22:31 | מאת: דוד

שלום לפרופסור כרמל, לאחרונה ביצעתי ביופסית עור סמול פייבר, בביח וולפסון. קיבלתי את התשובה ואשמח אם תוכל להסביר מה הן ממצאי הבדיקה: Skin Biopsy of lower (10 centimeters above laterla malleolus redion): Microscopic morphologic diagnosis: Skin punch biopsy with preserved histolgy. PGP immunostain results: Epidermis and epidermal - dermal junction: Moderate reduction of small nerve fiber innervation Sweat glands: Mild reduction of small nerve fiber innervation Arrector pili muscle: Not present in this biopsy. Blood vessels: Mild reduction of small nerve fiber innervation Dermal large nerve bundles: Reduced axonal density Diagnosis: Reduced small nerve fiber innervation as described above. בהערכה רבה ותודה מראש, דוד

לדוד שלום. השורה התחתונה היא: Reduced small nerve fiber innervation דהיינו, הפחתה בעצבוב על ידי עצבים "קטנים" דהיינו דקים. הגורמים להפחתה בעצבוב על ידי עצבים דקים (small fiber neuropathy) רבים. השכיחים ביותר - סכרת, השמנה, שמוש יתר באלכוהול. פנה לרופא שהזמין את הבדיקה לבדוק אם מדובר אצלך בגורם הפיך. בנוסף -- ישנם טיפולים תסמיניים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/07/2016 | 20:36 | מאת: דוד

שלום פרופ כרמל, אני מודה לך על תשובתך העניינת והמנומקת. שבת שלום, דוד

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים