ערכי cpk גבוהים ובעלייה מתמדת

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/07/2016 | 16:57 | מאת: דורון

שלום פרופסור כרמל, לפני כמה שנים הובחן אצלי cpk ברמות הגבוהות מהנורמה(560 לערך). הומלץ לי לעקוב אחר העניין בכדי לשלול מחלת שרירים כזו או אחרת. אכן לתקופה של שנה בדקתי העניין בתדירות וראיתי כשיש הפסקות גדולות בין האימונים שלי והמנוחה ארוכה אכן יש נטייה קלה לרדת, אך מעולם לא לטווח הנורמה. כמו כן עברתי בדיקת emg שהייתה תקינה וכן בהתייעצות דרך מומחה נורלוגיה נאמר לי שיש כאלו שבהם ערכים אלו פשוט גבוהים מטבעם. יש לציין כי אני מתאמן מאז בחדכ, הרמת משקולות בכדי לעלות במסה התחלתי ב 60 קג והיום לאחר 10 שנים שוקל 76 קג(ניכר על גופי כי מתאמן). הסיבה שאני מציין את העובדה הזו כי מבחינת תדירות האימון שלי יש גם הגברה במקביל שמתי לב אחרי בדיקות לאורך הזמן שגם ערכי הcpk עולים בהתאם. חוץ מדלקות קלות שלעיתים תוקפות אותי, אין אני מרגיש תחושה ספיציפית שמתאימה לערכי השיא שקיבלתי בבדיקה האחרונה(1700- לאחר מנוחה של יום לערך). הייתי מאוד רוצה בעצתך בעניין. האם בעקבות הגברת האימונים לאורך השנים כן עולה רמת הcpk לכאלו מימדים? האם יש סכנה להמשך האימונים? כל המלצה תתקבל בברכה. מחכה מאוד לתשובתכם. תודה מראש, דורון.

לדורון שלום, מתן תשובה פרטנית מחייב יעוץ פרטני, שכולל ראיון, בדיקה, וסקירת תוצאות בדיקותיך. אשמח לסייע לך במרפאתי 077-777-9222. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים