חבלת ראש המלווה בפרכוסים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

09/06/2016 | 20:29 | מאת: דני

שלום רב, אבי בן 65 ונפגע בראשו ובגופו (שבר ביד ובצלעות) בתאונת דרכים, שבה התהפך עם משאית 3 פעמים. נפגע בראשו באזור פריאטלי ימני. C.T הדגים דימום סאבדורלי קטן ולאחר מכן בבדיקה נוספת לאחר כשעה נצפה AVM (ממצא אקראי מולד שלא ידענו עליו) בצד שמאל עם דימום סאבארכנואיד חריף כנראה ללא עירוב רקמות מח ולאחר מכן התברר שאולי הדימום היה קל מכיוון שהוא נספג בעצמו. לאחר כשנה וחצי מהתאונה אבי חווה התקף אפילפטי שהתבטא בניתוק, דיבור לא לעניין וכיום מטופל בתרופות וכן רשיונו נשלל (במשך 30 שנה כל עבודותו הייתה בנהיגה במשאיות כבדות) אבי סובל מסחרחורות, ירידה בשמיעה, גמגומים, ורידה דרסטית בזכרון מאז התאונה. אבי אובחן עם פוסט טראומה. רוב הנוירולוגים שהיינו אצלם מייחסים את ההתקף האפילפטי ואת כל התופעות הנוירולוגיות לבעיות פסיכאטריות ואו לAVM המולד ומסרבים בתוקף להכיר בתאונה כשותפה או כבעלת השפעת כלל. יש לציין שאבי חי 65 שנה ללא כל תלונות נוירולוגיות ולכן הדבר תמוה בעיניי שמייחסים את כלל התסמינים לAVM בלבד למרות שזה ממצא מולד. אשמח לדעת האם ייתכן שלחבלת ראש כזאת אין שום השפעה והאם ישנה אפשרות להגיד זאת בצורה מובהקת? בברכה.

לדני שלום, שאלתך במקומה, ומתן תשובה לה מחייב יעוץ נוירולוגי פרטני, תוך בדיקת מכלול המסמכים, תמונות הדימות, ובדיקת אביך. אשמח לראותו במרפאתי 077-777-9222. בקש תור כפול. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים