מספר תופעות מפריעות לחיי שלא קיבלו אבחון

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

10/04/2016 | 15:49 | מאת: נדב

שלום, בן 23 בריא בדר"כ, החלו אצלי במשך כל השנתיים האחרונות תחושות מציקות בפנים (בעיקר בעיניים ומסביבם) , אין רופא שלא הלכתי אליו שלא הצליח לאבחן (אולי כי לא התנסחתי נכון מול הרופא כי אני מאמין שההתעצמות הפסיכולוגית גם עשתה את שלה מרוב שזה מציק לי). התופעות הן כאלו: 1. פזילה קטנה שמתגברת/נחלשת עם הזמן. 2. עפעף תחתון של עין ימין "זז" לכיוון האף לפעמים לבדו (בדיוק אגב הפזילה הקלה עין ימין נמשכת לכיוון האף, רופא לא מוכן לנתח כי זה לא חמור + משקפיי פריזמה לא מצליחים לסדר לי את התחושות). בנוסף תחושות מציקות בעיניים, חוסר ריכוז בקריאה, עיניים "בורחות/מקפצות" בקריאה + גירודים בראש מעין עצבים בזמן קריאה. דבר שמעולם לא היה לי, אני בעל תעודת בגרות וכשהייתי קטן מעולם לא היו בעיות כאלו. 3. תחושות מציקות מאוד בפנים, מתחת לעיניים, במצח, בין העיניים, תחושה שמשהו לפעמים זז קצת בפנים לבד, אי אפשר אפילו להסביר, באמת, תחושה מאוד מציקה בנקודות מסוימות, אולי סוג של לחץ מסוים. גם מתחת לעיניים. 4. כאשר אני נוגע במצח, מעביר יד על המצח (כשיש את התחושות המציקות) אוזן ימין "מקפצת" כאילו יש קשר כלשהו בין המצח לאוזן ימין. כאשר בנגיעות הראשונות במצח היא זזה הכי הרבה וככל שאני מעביר את היד על המצח האוזן נרגעת. ממש כך. עד שעוברות עוד כמה שעות, ושוב - מעביר יד על המצח - האוזן זזה. כאילו יש קשר עצבי כלשהו ביניהם. כאילו יש איזשהו "גוש" שגם משפיע על העיניים שנמצא במצח שאני מזיז אותו. או סוג של לחץ באיזור. *יש לציין שלפני שנה עברתי MRI ולא מצאו כלום. *יש לציין שלא תמיד, אך לאחר שתיית קפה שחור - חלק מהתופעות נחלשות לזמן מה, אך שוב - לא תמיד. אשמח לדעת מהי אבחנתך, לאן היית ממליץ לשלוח אותי להיבדק, כיצד לפעול מעכשיו, והכי חשוב - האם הדברים שאני אומר הגיוניים, ושמעת על תלונות דומות בעבר? (חוסר הוודאות של מה שיש לי, ובכך שרופאים לא מאבחנים, יוצרים אצלי יותר דאגות) תודה רבה!

לנדב שלום, אישית לא שמעתי על צרוף תסמינים כשלך. אני מציע שתתיעץ עם נוירולוג בעל התמקדות בתחום הפרעות התנועה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים