דופלקס עורקים הצוואר

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

01/04/2016 | 16:33 | מאת: ראובן

1-אבחנה :carotid artery stenosis bi-lateral Mild 2-כתוב במסמך של הרופא rica=lica=50% ללא הפרעת בזרימת הדם בעורקי צוואר. 3-קיימת הצרות עד 50% בעורקים תרדמניים והעורקים החוליתיים תקינים.המלצות :אין מקום וצורך להתערבות כירוררגית ווסקולרית.ברקע מחלת לב איסכמית,בעבר צנתור לב,מטופל ב אספירין ושולל אירועים מוחיים. 4-מזה 13 שנים אני לוקח אספירין 100 ולא מנע הצרות של עד 50% 5-לכן אני משער שעוד כמה זמן היצרות תגיע ל-70 % ואז ינתחו. 6-למה לא לתת עוד תרופה כדי למנוע ניתוח בעתיד ואולי לרדת מה-50% היצרות ? 7-מה יש בעורקים היום ? שומנים בדפנות ? אני לא סובל מקולסטרול או לחץ דם. 8-למה להמתין היום ללא טיפול נוסף שאולי ינקה את העורקים ? 9-לא מבין את ההיגיון הרפואי .נא להאיר את הבנתי.תודה

לראובן שלום ושבוע טוב. קששה להסביר פענוח בדיקה בלי לראות את הבדיקה בהקשר לנבדק. לגבי דופלקס קרוטיד - הצרות עד 50% יכולה להיות הצרות 10% או היצרות 49%. אם אין בדיקה קודמת -- אי אפשר לדעת על פני כמה זמן ההיצרות התפתחה. ההמלצה נוגעת לשאלה מה הטיפול המומלץ, ומתמקדת בכך שאין צורך לנתח. הטיפול למנוע התקדמות היצרות יותאם למצבך הרפואי. יתכן שסביר להמשיך בטיפול הנוכחי ויתכן שיש לשנות אותו. התיעץ עם רופאיך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים