ספינה ביפידה מולדת - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

26/02/2016 | 17:56 | מאת: דן

שלום, חברה שלי בת 26, יש לה ספינה ביפידה מולדת מסוג myelomeningocele. היא עברה ניתוח מיד לאחר הלידה. ההשפעה העיקרית היא חוסר תחושה בכף רגל ימין. אני יודע שזה יכול להשפיע על מתן שתן , אך אין אצלה תופעות מהסוג הזה. יצא לנו לדבר על הנושא מספר פעמיים. יש לי מספר שאלות , ואשמח לתשובות בנושא: 1. האם יש השפעה תורשתית? למשל על צאצאים. 2. האם מדובר במום שעשוי להחמיר עם השנים? תודה.

לדן שלום ושבוע טוב. בתשובה לשאלותיך, עיון באתר ה- NIH בארצות הברית לנושא זה https://www.nichd.nih.gov/health/topics/spinabifida/conditioninfo/Pages/causes.aspx מלמד: לספינה ביפידה יש גורמים תורשתיים וסביבתיים, כגון תזונת האם. נטילת חומצה פולית בכמות מספקת לפני ההריון ובתחילתו עשויה למנוע את רוב המקרים. Centers for Disease Control and Prevention. (2011). Spina bifida: Facts. Retrieved March 30, 2012, from http://www.cdc.gov/ncbddd/spinabifida/facts.html ] הסכון להורים עם ילד אחד עם ספינה ביפידה, שיולד ילד נוסף עם ספינה ביפידה הוא 4%, ואם נולדו להם שני ילדים הסכוי 10%. אם להורה אחד יש ספינה ביפידה -יש סכון של 4% לילדיו. American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG). (2003, July; reaffirmed 2008). Neural tube defects (ACOG Practice Bulletin No. 44). Washington, DC: Author. ] קיים מידע נוסף באתר ה- NIH. במובן הכללי ביותר -- תמיד קיים פוטנציאל להופעת סימנים או בעיות חדשות במי שעברו טיפול בבעיה כלשהיא, אף כי, ככלל, הטיפול מקטין את הסכון. הערכת הסכוי במקרה מסויים מחייבת התיעצות פרטנית, עדיף עם מי שטיפלו בחברתך עד כה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים