פרכוס אפילפטי ופרכוס פסיכוגני

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

23/02/2016 | 08:15 | מאת: גל

שלום רב. 1.האם יתכן מצב בו לאדם תמונה קלינית דיי ברורה של מחלת אפילפסיה, אך תרשימיי eeg תקינים וניטור וידאו eeg תקין? 2. האם אדם יכול להתייצג עם פרכוסים אפילפטיים וגם עפ פרכוסים פסיכוגניים? שילוב? תודה

לגל שלום, התשובה לשתי שאלותיך היא כן. קיימים מצבים בהם התנהגות שנראית כפרכוס אינה נובעת מהפרעה מוחית פרכוסית. ישנם מצבים שחולים עם אפילפסיה (כולל הפרעה פרכוסית מוחית) מפגינים התנהגות שנראית כפרכוסית, אך ללא כל הפרעה חשמלית במוחם. מקוה שתשובתי עוזרת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/02/2016 | 20:14 | מאת: גל

תשובתך בילבלה אותי. ואסביר במה. למה כוונתך בכותבך "הפרעה פירכוסית מוחית" ?האם כוונתך להפרעה חשמלית במוח? כי המשפט השני שכתבת לא מובן לי . כמו כן האם קיים שילוב בחולה אחד? גם אפילפטי וגם פסיכוגני? ואודה להבהרה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים