מהי מחלת קרויצפלד יעקב? איך נדבקים?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/02/2016 | 13:36 | מאת: חני

1. האם המחלה מידבקת? אם כן, איך נדבקים? 2. האחות של בעלי חלתה במחלה, האם בעלי צריך לבצע בדיקות כלשהן?

לחני שלום, אני מצטער שאחותו של בעלך חלתה במחלת יקוב קרויצפלד. חלק מן החולים הם בעלי רקע גנטי למחלה. אם היא ממשפחה שקרובי דם נוספים חלו במחלה -- יש לשוחח עם הרופאים שלה לגבי משמעויות. אם אין קרובי דם נוספים -- עדיין יש מקום לשיחה, שמא יש לחשוד בבסיס גנטי, בהתאם לארץ המוצא. אם קיים בסיס גנטי, או חשד לבסיס גנטי למחלת האחות, אז כדאי לבעלך לבקש לעצמו יעוץ גנטי מכוון כדי להבהיר את האפשרויות ומשמעויותיהן לגביו. המידע מורכב, וצריך למסור באופן אישי. ככלל המחלה אינה מדבקת אלא אם מעבירים רקמת מוח או מעטפותיו מן החולה לחולה אחר. מטעמי זהירות נמנעים מלקחת תרומת דם או אברים אחרים מן החולים במחלה. נוהגים זהירות בהתאם. ככל הידוע -- אין חשש הדבקה לבני זוג או מכרים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים