נמצאו אוטמים ישנים. מותר לי לטוס?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

08/02/2016 | 16:42 | מאת: חיה

בבירור ירידה בזכרון עברתי CT ראש. בממצאים - אין סימני דמם, לחץ או קולקציה חוץ אקסיאלית. מראה תקין של חדרי המוח והציסטרנות הבזלים.הסתיידות בעורקי התרדמה בחלקם התוך קברנוזים. לקונה בגרעיני הבסיסי מימין. רושם לאוטם קורטיקלי ישן באזור האספקה ה MCA משמאל. מראה תקין של עצמות וחללי הקרניום למעט מבנים פוליפואידים במערות הלסת דו צדדי. (עברתי ניתוח fess לפני מס שנים) בסיכום - אוטמים ישנים כמפורט ללא ממצא חריף. שאלתי - האם יש בממצאים סיבה שבגללה אסור לי לטוס? בכלל או רק למרחקים ארוכים? בתודה. חיה.

לחיה שלום, מוטב לעבור על הממצאים ומשמעותם עם הרופא שביקש את הבדיקה. טוב לפרש משמעותה של בדיקה בהקשר מה שידוע על הנבדק מקודם. כך גם המלצות לגבי טיסה -- טוב שתנתנה על ידי רופא שמכיר אותך ובדק אותך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים