טיקים האם זה טורט?

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

27/09/2012 | 05:35 | מאת: דוד

גבר בן 40, עם טיקים ( בצוואר- כאילו מעיף שיער ראשו לצד ובפה ,יתכן וקצת מצצוצים בעינייים). הטיקים מופיעים בשעת ריכוז(מאמץ?) כשמקשיב למשוחח אליו,או בעת צפייה בסרט וכו.תדירות משתנה לא קבועה, אך יומיומית. הטיקים הם לא ווקאלים (לא מלווים ברעש קולי, קללה, חזרה על מילים, וכו..) לרוב מדבר מהר מאוד, תוך בליעת מילים ולאיטים רחוקות, דיבור בקול רם מאוד. וכשרגוע מדבר בקצב איטי ברור וללא בליעת מילים. נראה מעט חרדתי. לא ידוע על בעיות קשב וריכוז (יתכן)אך ניחנת אי נוחות לפיעמים בעת הקשבה.או על ocd למרות אהבה לאסטטיקה ונקיון ונטייה לפרפקציוניזם מעצמו ומהסביבה. מטופל אצל פסיכולוג שנים רבות (לטענתו על רקע דימוי עצמי נמוך וקשר לקוי עם המין השני) שאלתי, האם יש לאדם זה טורט? ואם לא, מה מקור הטיקים? המלצות לדרכי טיפול? תודה מראש לתשובתך

27/09/2012 | 11:22 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

טיקים חש סיבות שונות וטיפול לפי נסיבות. כדאי לפנות לנוירולוג.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים