ממצאי MRI

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

17/07/2011 | 19:55 | מאת: adi

ערב טוב, בת 39 עם סכיזופרניה. חשד לווילסון ועקב כך בוצע MRI. לא נמצא ווילסון אבל נמצא: "מוקדים היפראנטסים נקודתיים בודדים זעירים ברצפי ה-T2 בחומר הלבן הפריונטריקולרי שמשמעותם אינה ספציפית. ללא מוקדי דמם ללא האדרהפתולוגית מוחית. קו אמצע שמור. צסטרנות צרבלו-פונטיניות תקינות. מילוי תקין של הורידים התוך גולגלתיים הגדולים בחומר ניגוד. מבנה גולגולת מוארך, כאשר קיימתאסמטריה קלה בין מבני החדרים הלטרלים, השמאלי מעט רחב לאומת הימניובעיקר בחלקו האחרוי. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. עכירות מועטה בתאי מסטואיד מימין. לקורולציה קלינית באשר לתהליך דלקתי". מה פירוש הממצאים הנ"ל. יש לי מידי פעם מגרנות. בתודה, עדי

18/07/2011 | 08:43 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום , עדי קודם כל MRI מוח לא בדיקה לאבחון WILSON DISEASE, אבחנה מתבססת על תוצאות בדיקות מעבדה של דם ושתן ולפעמים בעזרת ביופסיית כבד. ממצאים מתוארים אינם ספציפיים ולא מצבעים על מחלה כלשהיא מסוימת.

18/07/2011 | 18:24 | מאת: adi

שנית, בדיקות הדם והשתן שללו וילסון. זה רק בא לשלול סופית כי הצרולופלסמין שלי נמוך מעט (18.6 במקום 20. דבר שני, אני אחזור לרופאה ביום ראשון. עדי

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים