דיבור כטריגר לכאבי ראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

30/08/2012 | 11:05 | מאת: רונית

שלום רב, רציתי לשאול לגבי בעיה שיש לי. בזמן דיבור רציף(לעיתים גם במקטעים)ועיתים גם כאשר הטון מורם בגלל התרגשות/ עצבים אחרי כדקה מתחיל לי כאב ראש נוראי, זה יכול לקרות גם כאשר אני מקשיבה לאדם אשר מדבר אליי בצורה של דיבור רציף וארוך. מרגיש שהדיבור שלי באופן ספציפי מפעיל כאב ראש אצלי, כאשר איני מדברת כמעט במהלך יום שלם אינני חשה בכאב ראש, אך ברגע שאני מתחילה לדבר שוב זה חוזר. ביצעתי בדיקה נוירולוגית וEEG -יצאו תקינים.

03/09/2012 | 08:15 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

EEG לא מבקום. צריך לבדוק קרקעית העיניים (פונדוס). לפעמים הרמת קול גורמת לעלית לחץ תוך גולגולתי לכן כדאי להיבדק על ידי רופא עיניים. מתח נפשי גם סיבה ידועה להופעת כאב ראש.

03/09/2012 | 08:41 | מאת: רונית

שלום רב, מה הכוונה ב: "EEG לא מבקום"? לגבי עינים- נבדקתי על ידי רופא עיניים מומחה בדיקה מקיפה, וגם רופא אף אוזן גרון. האם רק מתח נפשי יכול להיות הגורם לדיבור שעושה כאבי ראש או האם ישנם עוד כיוונים שיכולים להצביע ממה נובע כאב ראש כזה? בתודה מראש, רונית.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים