cidp ואימורן

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

04/08/2012 | 14:45 | מאת: מ.א

אובחנתי כחולה מזה כשנה במחלת CIDP טופלתי בסטרואידים באופן יומי לאורך שבוע ןבנפרד בפלזמה 6 טיפולים כל יומיים. שני טיפולים אלה לא הועילו. כמו כן עברתי ניתוח בעקבות נקב במעי הגס וזאת לאחר קבלת הסטרואידים ויש רופאים הקושרים בין 2 המקרים. לאחרונה הועלתה האפשרות לטיפול בפלזמה בשילוב תרופת האימורן. שאלתי היא מה דעתכם וזאת לאור הסיכונים הקיימים באימורן והאם תרופת הגאמונקס אינה יעילה יותר ומסוכנת פחות

06/08/2012 | 08:17 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

טיפול בנוגדנים ( IVIG) כמו גאמונקס יעיל ברמה של פלזמאפרזיס. אימורן גם כן חלק מהטיפול. כדאי קבלת החלטות בעזרת נוירולוג עובד בית חולים של יחידה למחלות נוירולוגיות דלקתיות, למשל בבלינסון, איכילוב.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים