התקפי אפילפסיה לא מפסיקים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

02/08/2012 | 10:24 | מאת: skzr

Message flagged Sunday, July 29, 2012 12:55 PM שלום נושא: התקפי אפילפסיה לא מפסיקים בן 16 מקבל תרופה בשם טגריתול כבר חודש . לפעמים יוצא שיש לו ביום אחד או שני התקפים (סוגר פה קשה יוצא הרבה ריר זה נמשך דקה עד שתי דקות) בדיקת אמראי יצא שיש לו ממצא מסוייד באונה טמפוראלית (מזיאלי) ימנית ללא בצקת בגודל 1ס"ם. כירורג אמר אין ניתוח להוציא את הממצא וצריך לחקות 3 שלוש חודשים ולעשות עוד צלום ואחר כך יחליט מה לעשות . אני מרגישה שהבן שלי התחיל לסבול מהעניין של ההתקפים. הוא לא רוצה ללכת לבית הספר בגלל שראו אותו עם הריר .הוא תלמיד טוב ציונים גבוהים באנגלית ובמטמטיקה הוא במגמת היטיק . אני אמא שלו מורה לא יודעת מה לעשות הוא לא מגיב לתרופות כמו דפלפט. או דנטואין. אולי יש תרופה אחרת שמפסיקה את ההתקפים. אני צריכה לציין. שהוא אומר :שיותר טוב למות מלעבור התקפיים האם יש קשר בין הממצא במוח לבין התקפי האפיליפסיה אני מכווה שתעזור לי זה הבן היחיד שיש לי

06/08/2012 | 07:56 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

שלום, רב אם תגידו שיש פעילות אפילפטית לפי בדיקת EEG באזור הממצא בMRI אז בטוח יש קשר וסיבה. חודש על טגרטול זה טוב, אך צריך לדעת מה רמה של התרופה בדם ולפעמים מוסיפום תרופה שניה. לגבי ניתוח אני מאוד ממליץ להתיעץ עם פרופ' יצחק פריד מאיכילוב - רופא ברמה גבוהה ביותר בנושא של ניתוחים לחולה אפילפסיה.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים