כאבי גב תחתון וצוואר,נימול

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

22/07/2012 | 20:46 | מאת: דורון

שלום ד"ר אני בן 42,עוסק בספורט שנים רבות,תזונה מאוזנת ובריא בד"כ. לפני כחדשיים היה לי וירוס חום,לאחר 3 ימים עבר הוירוס ומייד באותו היום נתפס לי הגב התחתון בצורה קשה,טיפול באטופן,פיזיוטרפיה ובדיקת CT שהראתה בלט דיסק קל,L5 S1 משיק לשורשי העצבים,באופן כללי המצב בגב החתחתון השתפר, אני עומד היום זקוף אך עדיין סובל מכאבים קלים. בנוסף לכך לפני כשבועיים נתפס לי הצוואר ברמה מטורפת עם הקרנה מאוד כואבת לשכם,כאב זה חלף רק היום אך עדיין קיימת תחושה לא נעימה בצוואר. אם כל זה לא מספיק,מס' ימים לאחר תחילת כאבי הגב התחתון התחלתי להרגיש תחושת נימול ברגליים, המצב ברגל שמאל אף החמיר לכדי הרדמות(חלקית)של כף הרגל ותחושת חום רב באותו האיזור,בתחום זה אין שיפור ואולי אף הרעה. . האם מדובר בציוף מקרים? או שמדובר בבעיה רחבה יותר מבלט דיסק. אני אמור לבצע בדיקת EMG ואינני סובל מסכרת. מהם לדעתך הכיוונים שעליי לבדוק. בברכה

23/07/2012 | 07:59 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

אני מוכן לבדוק אותך במרפאתי בחולון, 03-5505534.

26/07/2012 | 14:11 | מאת: תמרו

שלום, ברפואה המשלימה לכאבי גב תחתון קשר הדוק למצב הנפשי. הם ביטוי למועקה או מתח שהגוף מבטא. הרבה פעמים, שוב, מהפן של הרפואה המשלימה, ומשיטת פלדנקרייז, יש קשר בין כאבי גב תחתון וכאבי צוואר. הנימול ברגל אכן מבטא מצב לא נורמלי בחוליות המותנית. ישנם, בשיטת פלדנקרייז תרגילים ספציפיים המסייעים מאד. לא מעט אורטופדים כבר הבינו שהשיטה מסייעת לאנשים לצאת מבעיית הכאב בעזרת תרגול.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים