קשיי תפיסה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

12/06/2012 | 16:18 | מאת: שיר

שלום, אני אישה בת 30, בעבר, לפני שש שנים, חשתי דיכאון, מצבי לא אובחן טופלתי בכדורים נגד דיכאון שגרמו לעליה קיצונית במצב הרוח , עקב כך הופסקו הכדורים וקיבלתי כדורים נגד פסיכוזה לתקופה קצרה ואז כדורים נגד מאניה דיפרסיה. יש לציין כי הכדורים לא התאימו לי וניתנו טרם הבחנה וגרמו לבעיות שונות כמו שינה מרובה מאוד, ולאחר שהפסקתי עם הטיפול התרופתי היתה לי תחושה של בלבול תמידי, בעיית ארגון, ניתוק וחולמנות וקושי רב בתפיסה - לדוגמא: לקח לי דקה להבין מה אנשים מבקשים ממני לעשות בעבודה והתוצר שלי היה באיכות נמוכה. האבחנה של המניה דיפרסיה שונתה על ידי נוירולוג כשנה לאחר מכן. הוא אבחן ADD. ונתן לי טיפול מוצלח של זיבן שסייע לי לחוש יותר מרוכזת ופחות מבולבלת. כיום, כשנתיים שאינני משתמשת בטיפול תרופתי, תחושת הבלבול נעלמה, אך בעיית הניתוק החולמנות והקושי התפיסתי נשארו כחלק בלתי נפרד מחיי וכן לא מזמן חשתי מעין סחרחורות שמלוות במין ניתוקים למספר שניות, כמו עילפון ואז חזרה. EEG קבע שלא מדובר באפילפסיה. בנוסף, יש לי מיגרנות. מאוד קשה לי לחיות כך ללא טיפול. השאלה שלי היא האם יש איזשהו טיפול שיוכל להחזיר את התפיסה שלי למצב הקודם שלה לפני נטילת הכדורים? האם ישנו טיפול שיוכל לגרום לי להיות פחות מנותקת מהבחינה התפיסתית? ואם כן, לאיזו התמחות עלי לגשת?

18/06/2012 | 08:21 | מאת: ד"ר בוריס שיכמן

ניתן לשקול טיפול ב Provigil או Ritalin LA באשור של פסיכיאטר.

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים