דימום אקסטרה-אקסיאלי טראומתי משולב SAH+ ASDH מימין עם אפקט מסה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/08/2018 | 01:00 | מאת: דניאל

אבי בן 61 לאחר דימום אקסטרה-אקסיאלי טראומתי משולב SAH+ ASDH מימין עם אפקט מסה. הוכנס מד ICP, עבר קרטונומיה דמורסיבית. הורדם והונשם ע״י טרכואוסטום והתעורר לאחר תרדמת אחרי חודש וחצי. כעת כחצי שנה לאחר החבלה נמצא בשיקום אינטניסיבי. סובל מהמיפריזיס וכן נגלקט לשמאל. לא מדבר אך צלול ומבין את הנאמר. אומר מילים בודדות בלבד. כעת עתיד לעבור ניתוח קרנו- פלסטיקה. מצ״ב תשובה מCT שבוצע לפני מס׳ימים: שינוי אנציפלומציה טמפורלית מימין עם הרחבה של הקרן הטמפורלית של החדר הליטרלי הימיני, ללא שינוי מהותי. מודגמת הרחבה של חדרי המוח הסופראטנטוריאליים בהשוואה לבדיקה קודמת ללא עדות לאוטם קורטיקלי טרי או לדימום תוך גולגולתי חריף. קו אמצע יחסית שמור ללא שינוי מהותי. מלאות בחלק מהתאים האתימודיאליים. לסיכום: הרחבה של חדרי המוח הסופרא- טנטוריאליים בהשוואה לבדיקה קודמת. רציתי לשאול האם הניתוח המדובר אכן יכול להטיב למצבו וכן הוא יחזור לתפקוד חלקי או מלא לאחר החזרת העצם. הבנתי שיש שיפור לאחר ניתוח קרנופסטיה אך אין תשובה ברורה בנושא. אשמח לייעוץ.

לדניאל שלום רב, אשמח לתת יעוץ פרטני במקרה זה, וזאת בתנאי שאביך נמצא באיזור מרכז הארץ (דהיינו, אוכל להגיע לראותו). ניתן ליצור קשר עם מרפאתי 077-777-9222, והם יקשרו ביננו ישירות. מדובר ביעוץ בתשלום - אלא אם אביך מאושפז באסף הרופא; אזי כל שעליך לעשות הוא לבקש שיוזמן יועץ נוירולוגי, ויגיע יועץ מצוות המחלקה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים