אטקסיה בילדות ורעידות בידיים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

02/07/2018 | 16:20 | מאת: אלה

כשהייתי בת 6 סבלתי מאטקסיה שמנעה ממני ללכת במשך כמה שבועות. אני לא ממש יודעת הרבה על מה שהיה לי אבל זוכרת שקמתי בבוקר ולא הצלחתי להזיז את הרגליים. עוד אני זוכרת שבמהלך האישפוז הייתי על כיסא גלגלים. החלמתי לגמרי ומאז לא סבלתי מבעיות חוץ מבעיות בשיווי משקל, סחרחורות מדי פעם ובחילות בנסיעות. היום בת 30 וסובלת מרעידות קשות בידיים. זה התחיל ב5 שנים האחרונות והיום החמיר. זה קורה בדרך כלל בשעות לחץ, עצבים, אחרי שהרמתי דברים כבדים ולפעמים בלי שום סיבה. במצב רגיל הידיים רועדות בקצב חלש שבקושי אפשר לראות. במצבי קיצון אני לא מסוגלת להחזיק עט ביד או להקליד בטלפון כי הרעידות חזקות ובקצב מהיר. כוסות בורחות לי מהיד או שפתאום היד קופצת ומעיפה את מה שהחזקתי. לרוב אני לא מצליחה לבצע פעולות עדינות שדורשות מוטוריקה קלה. שימוש במריחואנה מסוג אינדיקה מרגיע את הרעידות. סאטיבה מגביר. אלכוהול יכול להחמיר או להרגיע, תלוי במצב. יכול להיות שמדובר בפרקינסון? כמה זה נפוץ בקרב בני גילי? האם החלמתי מהאטקסיה או שהיא רדומה? תודה, אלה

לאלה שלום, פני לבדיקת נוירולוג עם עניין בהפרעות תנועה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים