מגע עם מים קרים-פושרים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

07/04/2018 | 15:21 | מאת: יניב

שלום ד"ר. אני בן 27. מאז ומתמיד יש לי "בעיה" שאשמח אם תתן דעתך עליה. כל מגע של הגוף שלי עם מים פושרים-קרים (אפילו לא מים קרים מאוד), גורם לי להרגשת חנק - כאילו אני "מתאבן" לכמה רגעים ומתקשה מאוד לנשום. מין הרגשה של "שוק". דוגמאות לפעולות כאלו: שטיפת הפנים עם מים קרים, קפיצה לבריכה באופן פתאומי ללא זמן הסתגלות, משחק עם ילדים שזורקים עליי מים. רציתי לדעת מה דעתך, ממה זה נובע ומה ניתן לעשות. תודה רבה. יניב

ליניב שלום, אין לי תשובה מידית לשאלתך. יתכן שהתפתחה איזו התניה, שמקורה בהחזר הצלילה. בגדר השארה בלבד. מציע לך להתיעץ עם רופא ריאות אם מכיר תופעה כזאת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים