אוטמים לקונריים ct מח וct ארובות העיניים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

03/04/2018 | 17:28 | מאת: ליאת

בת 70 נשלחתי לבדיקה של ct מח והגומה האחורית, הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים, לאחר הזרקת חומר ניגודי תוך ורידי.בגלל אבחנה של גלאוקומה ופגיעה בעצב הראיה? הבזקי אור וטשטוש ראיה, מטופלת בטיפות עיניים ספלוטן, פעילה מאוד גופנית, מקפידה על תזונה , שוחה רוקדת מתעמלת, רזה - בתוצאות: מערכת חדרים המנח מרכזי בגודל רגיל, קו האמצע שמור, אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי, לא נצפתה האדרה פתולוגית לאחר הזרקת חומר ניגודי, מרכיבי החלל התת עכבישי שמורים בסיכום: אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי. ב-ct של ארובות העיניים: כל הפרמטרים ללא סטיות- ללא ממצא פתולוגי שאלותי--מהם "אוטמים לקונרים באינסולה דו צידי? " משמעות הממצא? מהו הסיכון הבריאותי לממצא זה? האם נדרש טיפול כלשהו? מהו? האם הטיפול יכול לגרום להעלמות האוטמים? האם נדרש גם mri ? האם יש קשר לגלאוקומה והפגיעה בעצב הראיה ? האם אוטמים לקונריים נראים גם ב-ct מח ללא חומר ניגודי , כייוון שלפני 14 שנה עשיתי ct מח ללא חומר ניגודי בגלל כאבי ראש חזקים והיה תקין? האם יתכן שהממצא קיים שנים רבות מבלי שידעתי עליו? או שהוא ממצא עכשווי? מהי הסיבה להיווצרות אוטמים לקונריים? אשמח לתשובתכם בהקדם

לליאת שלום רב, לא בכדי רצוי שממצאי בדיקה ידונו יחד עם מי שהזמין אותה. לגבי האפשרות שהממצאים היו לפני 14 שנה -- הביאי לבדיקת הביקורת דיסקים עם שתי הבדיקות -- הנוכחית והקודמת. אינני נוהג להתיחס לפענוח. אני מתיחס רק לממצאים שרואה במו עיני, וזאת במסגרת יעוץ מסודר, ולא מעל אתר. ראי גם "יעוץ פרטני מחייב בדיקה..." מיום 13.3.2018. קבעי להפגש עם מי שהזמין את הבדיקה. בברכת חג שמח ובריא, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים