מעקב שגרתי אחר אפילפסיה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/03/2018 | 14:05 | מאת: שאלה

שלום, אני אפילפטית מטופלת בלמיקטל, התקף אחרון לפני כשנה בעקבותיו התגלו רמות נמוכות של התרופה בדם והמינון שלי הועלה מ-250 ל-300 ביום (לא היתה אגב שום סיבה לירידה ברמות, אני לא לוקחת שום תרופות נוספות, המשקל שלי לא השתנה (52 ק"ג), התזונה שלי לא השתנתה...) לפני כן לא היו לי התקפים על התרופה (מטופלת בערך חמש שנים). שתי שאלות: א. מה אמור לכלול המעקב שלי כעת? כל כמה זמן בדיקת רמות למיקטל? כל כמה זמן EEG אם בכלל? עוד משהו? אני רוצה למנוע מבעוד מועד התקפים נוספים בכל מחיר ב. מה יכולות לדעתך להיות הסיבות לירידת רמות הלמיקטל בדם אצלי? תודה רבה

שלום רב, א. תדירות המעקב של מטופלת במצב יציב, ללא כל פרכוסים, יכולה לנוע בין 3 ל-12 חדשים, בהתאם לנסיבותיה ולסגנון המעקב של הרופאה העוקבת. אף תדירות בדיקת רמות בדם יכולה להשתנות, ואינני יכול להכליל. שוחחי עם רופאתך. ב. רמות למיקטל בדם יכולות לרדת עקב הבדלים בספיגה בין תכשירים שונים, שנויים בחילוף חומרים, כולל עונתיים, תרופות מזדמנות או חומרים נלווים אחרים. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים