כאבים ולחץ בצידי הראש

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

18/09/2017 | 11:22 | מאת: איילה

שלום רב, בשל חרדה, אני מטופלת בכדורים נורטילין 75 מ"ג ביום, ויאפקס, 150 מ"ג ביום וטרנקסל 20 מ"ג ביום. התסמינים העיקריים בגללם התחלתי טיפול בכדורים אלו היו לחצים בראש, קושי לקום בבוקר ולפתוח את העיניינים, תחושה של כבדות בעיניים ובראש, בחילות, סחרחורות (לא מהסוג שהחדר מסתובב אלא כאילו חוסר יציבות). מאחר וציפרלקס וסימבלטה לא עזרו לעניין זה, התחילו לי טיפול אחר אחר כמפורט מעלה. כעת כנראה שאחליף את הויאפקס ללוסטרל. שאלתי היא כזו: הויאפקס עזר להעביר את הלחץ בראש והקושי להתעורר בבוקר והסחרחורות. אני נוטלת את הויאפקס כבר מספר חודשים. אך נוספה לי בשל החלפת התרופה מסימבלטה לויאפקס, תופעה של גוש בגרון וקושי לנשום ולחצים בקיבה. לפני מספר ימים חזרו לי הלחצים בצדי הראש כאילו מתהדקת לי חגורה סביבם, בחילות, וכבדות בעיניים ולא החלפתי שום כדורים. בעבר עשיתי בדיקות MRI ראש ומח, סיטי ראש, MRI עמוד שדרה צווארי וגבי והכל יצא תקין. שאלתי היא, כיצד ייתכן שפתאום חזרו הלחצים בראש כשבעצם הם נעלמו למספר חודשים ולא החלפתי שום כדור? האם ייתכן שבכל זאת ישנה בעיה כלשהי בראש? בנוסף, לפני מספר חודשים עשו לי את הזריקות בראש שאמורות להקל על הלחצים ולא הרגשתי שינוי אבל זה במקביל להתחלת הויאפקס ורק לאחר כחודש מהזריקה חשתי הקלה. האם זה קשור לזריקות? האם יכול להיות שהזריקות עזרו רק אחרי חודש? אני ממש עובדת עצות וכבר לא יודעת מה לעשות. מפחיד אותי שזה בכל זאת משהו פיזי שהתפספס. אשמח לעזרתכם.

לאיילה שלום רב, אין אפשרות להוסיף על אשר אומרים לך רופאייך בלי יעוץ מסודר. קשה לדעת, אם יתכן שכל התסמינים הם בטוי פיזי לחרדה (וגורמים מצידם לחרדה, כי את חוששת שמיצגים מחלה אחרת), או אם יש בסיס לתהליך אחר. אשמח לראותך במרפאתי 077-777-9222 עם תוצאות הדימות (דיסקים) כדי לראות אם יש בסיס נוירולוגי ראשוני לתסמינים שתארת. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים