רגישות של מערכת העצבים הסימפתטית

דיון מתוך פורום  נוירולוגיה - מבוגרים

14/09/2017 | 15:39 | מאת: יוסי

פרופ' כרמון היקר, שלום אני כבן 34, ב"ה בריא בסה"כ. מאז היותי ילד הייתה לי תגובה מהירה וחדה לנוכח מצבי ריגוש כגון הסמקה מהירה מאוד בתגובה פסיכולוגית למבוכה וכדו'. בהמשך חוויתי עליות לח"ד משמעותיות לנוכח בדיקת לח"ד (אפילו בבדיקה עצמית). אני צריך להרגע ולבדוק כמה פעמים עד שאני מתרגל והמדידה מתייצבת לערכים נורמליים. כמו"כ בתגובה למצבי ריגוש (חיובים כגון ביחסים אינטימיים או שליליים) אני חווה תגובה מהירה של כפות ידים ורגלים קרות שעשויות להמשך זמן רב כל עוד הריגוש \ מתח נמשך(בעיקר בחורף) זה מפריע לי מאוד במישורים שונים כולל ירידה בתחושה ובהנאה אינטימית בשל אותו לחץ\ריגוש ובכלל בעליות מתח לאורך שעות העבודה. אני קושר את הכל לסוג של רגישות יתר במערכת העצבים הסימפתטית אבל אינני רופא לקבוע זאת. שאלותי החשובות: 1. האם המצב הנ"ל מוכר ברפואה ויש לו הגדרה כוללת? 2. האם יש טיפול יעיל לבעיה זו (מעבר להצעות כגון יוגה וכדו') תודה רבה רבה!!!

ליוסי שלום, המצב מוכר -- פעילות יתר אוטונומית סימפתטית. פנה למרכז רפואי אוניברסיטאי גדול הקרוב למדום מגוריך, ובדוק את יש במחלקה הנוירולוגית מי שמתרכז בהפרעות אוטונומיות, או אם יכולים להפנות אותך. לעתים מי שיחזיק בתחום העניין במסוד מסויים יהיה קרדיולוג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום נוירולוגיה - מבוגרים